Sztuka w erze postprawdy: jak interpretować dzieła w czasach dezinformacji.

Kultura popularna a elita: przemyślenia nad wartością kulturową.

Antocyjany są w zasadzie odpowiedzialne za czerwony kolor w winie. Antocyjany odnajdują się w różnych owocach, pełniąc pokrewną funkcję. Ten związek syntetyczny znajduje się w zewnętrznej powłoce skórki winogrona i w czasie procesu maceracji jest wycierany przed taninami. Większa część soków z winogron (w tym z czarnych winogron) są bezbarwne, tak że maceracja to ważny proces w procesie nadania koloru winu. Istnieją odmiany Vitis vinifera, jakie klasyfikuje się jako teinturier, ponieważ już ich sok jest odcienia czerwonego. W największym stopniu znanymi są Bouschet, Saperavi i Dunkelfelder. Formy te są jednakże wyjątkiem, co potwierdza wina. W niektórych okazjach winiarze wprowadzają małe ilości tych odmian w celu zwiększenia czerwonego koloru swoich win. Odcień czerwony bądź też różowy, zależy w całości, od sposobu, w jaki się wydobywa antocyjany ze skórki winogrona w procesie fermentacji. Antocyjany są grupą glikozyd. W momencie maceracji proporcja antocyjan niebieskich zmienia się na kolory od purpurowego po pomarańczowy. W młodych winach kolor zawdzięcza się głównie antocyjanom.
1. Zajrzyj tutaj

2. Znajdź tutaj

3. Czytaj dalej

4. Kliknij i zobacz
Mody w sztuce: od impresjonizmu po postmodernizm.

Comments are closed.

Co robić, aby w ża

Zakłady sportowe – emocje dla każdego Rozmaite zakłady sportowe nie cieszą ...

W jaki sposób może

Logiczne gry - kształtuj własny rozum Puzzle jest to gra popularna ...

Co robić, aby być

Medycyna w dużym stopniu pozwala nam dbać o swoje zdrowie Zdrowie, ...

Nowe mieszkanie

dużo firm budowlanych, wykorzystuje armaturę fabryczną. To nadzwyczaj wielki zakres ...

Podłogi szklane war

Konstrukcja prywatnego domu połączona jest nieodłącznie z wyborem stosownego do ...